De voordelen van WordPress

Zelfs als je geen techneut bent, is het bouwen van een website met WordPress eenvoudig. WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) die vandaag de dag beschikbaar zijn. Dit betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor mensen die niet technisch zijn. Het heeft veel kant-en-klare thema’s waaruit je kunt kiezen, zodat je niet urenlang hoeft te proberen zelf iets te bedenken of iemand anders geld hoeft te betalen voor slechts één sjabloon! En nog meer thema’s zijn aanpasbaar, zodat je ze er precies zo kunt laten uitzien als je wilt. Bovendien zijn er talloze gratis plug-ins online beschikbaar waarmee gebruikers nieuwe functies zoals contactformulieren en kalenders kunnen toevoegen zonder zelf code te hoeven schrijven.

WordPress is een content management systeem

WordPress is een content management systeem. Content management systemen zijn software waarmee je jouw website kunt maken en beheren. WordPress is gemakkelijk te gebruiken en kan door iedereen gebruikt worden, zelfs als men niet weet hoe je moet coderen! Je kunt het gemakkelijk aanpassen door nieuwe pagina’s, berichten en afbeeldingen toe te voegen.

WordPress is makkelijk te gebruiken

WordPress is gemakkelijk te gebruiken.

Het is ook gemakkelijk te leren. Als je nieuw bent in de wereld van blogs en/of websites, dan kan WordPress een heel goed startpunt zijn om je voeten nat te maken in de wereld van web ontwikkeling.

Het opzetten van je site met WordPress is ook vrij eenvoudig – je kunt de meeste aspecten van je blog of website installeren en instellen zonder enige technische kennis of ervaring.

Het onderhoud van een WordPress site is ook vrij eenvoudig in vergelijking met andere platforms zoals Drupal of Joomla! Omdat er minder opties zijn die regelmatig moeten worden bijgewerkt (omdat ze in het platform zijn ingebouwd).

Zelfs niet-technische mensen kunnen het gebruiken

WordPress is een geweldige optie voor personen die niet technisch onderlegd zijn, omdat het gemakkelijk te gebruiken en te installeren is.

WordPress heeft veel plug-ins die jouw website dynamischer en interactiever maken. Met plug-ins kun je functionaliteiten toevoegen zoals kalenders, contactformulieren, winkelwagentjes en nog veel meer! Je kunt zelfs gratis plug-ins krijgen van de officiële plug-in directory op wordpress.org/plugins/.

Als er een specifieke functionaliteit is die je nodig hebt om je bedrijf beter te runnen of als je het gewoon anders wilt doen dan hoe de standaardversie uit de doos werkt – wees gerust, er zijn tal van opties beschikbaar die alles dekken, van integratie van sociale media en commentaarfuncties tot volledige e-commerce oplossingen zoals WooCommerce (een productcatalogus).

Je kan eerder gemaakte thema’s gebruiken

  • Je kan vooraf gemaakte thema’s gebruiken.
  • Sjablonen zijn gemakkelijk te gebruiken, en er zijn veel thema’s gratis die je kunt gebruiken voor jouw website. Als je iets geavanceerder wilt, kun je op de markt gemakkelijk sjablonen van topkwaliteit vinden die speciaal voor WordPress-websites zijn ontworpen door professionele webdesigners.

Het is makkelijk om in de toekomst aanpassingen te doen.

Als je eenmaal een WordPress blog hebt, is het heel gemakkelijk om in de toekomst aanpassingen te doen. Als je bijvoorbeeld besluit dat je jouw thema wilt veranderen of nieuwe plug-ins wilt toevoegen, kan dit allemaal snel en eenvoudig worden gedaan. Als je op enig moment in de toekomst de inhoud van jouw website wilt wijzigen (zoals het veranderen van een tekst), is het gewoon een kwestie van klikken op de juiste knop. Ook als jouw website er op enig moment oud of verouderd uitziet, hoef je alleen maar een professionele webdesigner in te huren die weet hoe WordPress werkt, om de site een bijgewerkte look en feel te geven, zodat hij er weer fris uitziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *