Vergeet deze zaken niet wanneer je op een beurs staat

Ga je binnenkort naar een beurs? Aanwezigheid op de beurs biedt gelegenheid om nieuwe klanten te werven en relaties met bestaande klanten te versterken. En je moet daarvoor je onderscheiden van de massa. Het succes van je stand op de beurs hangt van jou af. Elke beursstand moet vindingrijk zijn in termen van hergebruik en onderscheidend ten opzichte van anderen in zijn soort. Zo kun je bijvoorbeeld beurswanden via EKFA bestellen die je zelf helemaal aan kunt kleden en in kunt vullen en misschien wel voor meerdere beurzen kunt gebruiken. Deze blogpost geeft je enkele handige tips die in een indrukwekkende beursstand op de beurs zeker niet mogen ontbreken. 

Houd rekening met de afmetingen van de beurswanden 

Wil je jouw stand, zelfs gedeeltelijk, of onderdelen ervan hergebruiken? Kies dan voor standaardmaten en zorg dat je rekening houdt met de boodschap die je op de beursstand of de wanden plaatst. Doorgaans wordt voor een beurswand een hoogtemaat van ongeveer 2,5 meter gehanteerd. Dit komt omdat het staan op deze hoogte bezoekers de indruk geeft dat ze deel uitmaken van de display. Als je de tentoonstellingswand vaker wilt gebruiken, is het raadzaam je beurswanden uiteindelijk niet echt hoger te maken. Dit heeft te maken met het feit dat bepaalde beurzen een beperkte wandhoogte hebben voor beursdisplays.

Geef jouw stand een gezellige uitstraling

Het gebruik van synthetische verlichting en materialen van plastic kan de indruk wekken dat een beursstand een koude plek is. Het gebruik van binnenfolie is een geweldige manier om het een gezellig en warm gevoel te geven. Deze folie heeft zowel het uiterlijk als de textuur van materialen als steen, hout en stoffen. Een oninteressante en steriele kast of balie kan in een handomdraai worden veranderd in een aantrekkelijk houten exemplaar.

Kies een aandachttrekkend element

Bied iets aan dat nergens anders in of bij je stand te vinden is. Een voorwerp waarmee gasten je stand zelfs van grote afstand kunnen herkennen. Kies bijvoorbeeld voor een poster is die de muur vult of een verlicht logo dat op de muur is aangebracht. Opvallende apparaten die goed werken bevinden zich meestal in de lucht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *