Wat is videomarketing en wat kun je ermee?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, videomarketing. Wellicht denk je meteen aan een animatie of een uitlegvideo. Maar wat is het en hoe kun je dit toepassen voor jouw bedrijf? In deze blog geven we je kort antwoord op deze vragen.  

Beelden zeggen meer dan woorden 

Je hoort mensen wel eens zeggen dat 1 beeld meer zegt dan 100 woorden. En dit klopt ook wel. We leven tegenwoordig in een wereld waar bijna alles om snelheid en gemak draait. Dit betekent voor bedrijven dat het vaak lastiger is om de boodschap van hun bedrijf goed uit te drukken. Via videomarketing blijft het beeld vaak beter hangen bij de klanten. Met beeld kun je niet alleen een duidelijke boodschap overbrengen, je kunt namelijk ook een sfeer, imago en gevoel overbrengen. Met een video kun je bijvoorbeeld direct je huisstijl naar voren laten komen, waardoor weer herkenning ontstaan. Ook voor complexe diensten en/of services kun je met een video meer inzage creëren in hetgeen wat jij aanbiedt. Dit maakt de drempel voor mogelijke klanten aanzienlijk lager. 

De juiste boodschap bij de juiste doelgroep 

Wil je als bedrijf een korte en heldere boodschap overbrengen? Dan is het maken van een animatievideo wellicht iets voor jou. Met een animatievideo zorg je ervoor dat je op een laagdrempelig niveau de boodschap kan overbrengen aan je doelgroep. Hierdoor blijft de boodschap veel beter hangen. Ieder bedrijf, product of merk heeft een andere doelgroep. Iedere doelgroep dient op een manier te worden aangesproken waarmee het duidelijk wordt dat de boodschap persoonlijk wordt gebracht. Zie jij hiervoor ook kansen met jouw onderneming? Dan kun je een animatievideo laten maken. 

Trek een breder publiek met videomarketing 

In een tijd waar alles om snelheid en gemak draait zijn mensen minder bereid om een heel stuk tekst op je website te lezen. Via tekst een heldere boodschap aan je doelgroep overbrengen kost nou eenmaal veel tijd om te lezen. Met het promoten van video kun je veel meer kanten bereiken dan alleen met platte tekst. Door jouw product/dienst bij een groter publiek bekend te maken stimuleer je ook het contact. Het grote doel wat je wilt bereiken met videomarketing is om de vragen die jouw doelgroep heeft met de video te beantwoorden. Dit kan doormiddel van een goed concept en storytelling in jouw video’s. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *